Vigtig information inden ankomst:

1. Ansvarsforsikring:

Din hund SKAL være ansvarsforsikret og gerne sygeforsikret

2. Vaccinationer:

Din hund/kat skal være vaccineret og attesten skal medbringes hver gang.
 

For hunden: Vaccinationen må max være 3 år Paraplyvaccinationen- beskytter med hundesyge, parvovirus og herpatitis, men kun mod Parainfluenza og leptospirose i 1 år. Stemplet hedder Nobivac DHPPi Vet

Vi anbefaler vaccination med kennelhoste: Virusdelen parainfluenza (Pi) det er den del der er med i Paraplyvaccinen og-/eller næsesprayen (BB) med bakteriedelen Bordetella Bronchiseptica. Næsesprayen skal gives senest 3 uger før ankomst, hvis ikke hunden har fået den før.

For katten: gælder det at vaccinationen max må være 1 år. Stemplet hedder PUREVAX RCPCh FeLV. eller lign. Hvad dækker vaccinationen

Voksne hankatte skal være kastreret.

3. Hvad må der medbringes:

Hvis der ikke ønskes foderskifte, medbringes eget foder opdelt i portioner (vi foder 2 x dagligt) + nogle ekstra portioner, for en sikkerhed skyld, rejsen kan være forsinket, osv. Lækkert til at putte i maden, hvis din hund/kat er vant til det. (husk... Det er ikke hos os den skal starte på en kur)

Legetøj, seng, tæpper medbringes. Hvis ikke der medbringes noget, for den naturligvis tilbudt vores. Medbragte ting er på eget ansvar. Så HUSK at få det hele med hjem. Glemte ting gemmes i 14 dage og kan hentes i vores åbningstid efter forudgående aftale.

Vand/madskåle vil vi helst ikke have I medbringer, da det løbende bliver rengjort og vi derved kan komme til at forbytte det. Hvis din hund/kat er meget sart, så medbring det og vi får en snak.

Medicin medbringes, med seddel på hvor meget og hvordan den skal have det. Husk noget til at putte pillerne i.

4. Sygdomme:

Er din hund eller kat blevet syg inden ankomst og skal have medicin i en periode, er det vigtigt at kontakte os inden opholdet. For det vil være rigtig ærgerligt at blive sendt hjem igen, hvis det er noget vi ikke kan varetage.

Bliver din hund/kat syg under opholdet, vil vi selvfølgelig tage til dyrlægen. Dyrlægeregning vil blive tilsendt til dig.

Vi modtager ikke din hund, hvis den skal holdes i total ro eller skal føres i snor pga en nylige operation.

Vi giver gerne medicin i pilleform, samt dråber, men IKKE som indsprøjtning. HUSK noget til at putte pillerne i.

5. Operation:

Vi modtager IKKE din hund, hvis den skal holdes i total ro eller skal fører i snor pga en nylige operation eks. korsbånd. Ej heller hvis dyrlægen siger at det er OK. Vi er en aktiv pension og alle hundene skal ud hver dag mange gange. Vi modtager først din hund tidligst 4 uger efter en korsbåndsopr. Men ring så får vi en snak.

Det samme gælder for din kat. Vi modtaget den ikke hvis den skal have krave på.

Er du i tvivl så heller ring og få en snak 5151 8460

6. Skader:

Da vi er en hundepension, hvor din hund bliver aktiveret 2 gange om dagen med gå/legeture på 15.000m2 og 2 gange om dagen i vores lege/motionsgårde, er der altid en vis risiko for, at din hund kan komme til skade.

Hvis din hund får en skade, så som halter, bløder eller lignende, som ikke går over med det samme. Vil din hund straks blive kørt til dyrlægen. Dyrlægeregning vil blive tilsendt til dig.

Hvis din kat bliver syg, får en byld i "udbrud" eller lignende vil vi tage til dyrlæge, så den kan komme i behandling. Dyrlægeregning vil blive tilsendt til dig.

7. Diarre:

Der kan være flere årsager til at en hund får diarre. Men hvis din hund får diarre hos os, vil den komme i behandling. Det vil sige at den bliver sat på faste den 1 dag, 2 dagen vil din hund blive fodret med diætfoder fra dyrlægen eller få kogt ris og kogt kylling i små portioner fordelt over hele dagen. Og på 3 dagen skal maven være i orden, hvis dette ikke er tilfældet, vil din hund blive kørt til dyrlægen. Dyrlægeregning vil blive tilsendt til dig.

Hvis du ved hjemkomst og efterfølgende, får konstateret at din hund eller kat er blevet syg, vil vi gerne have besked.

8. Løbetid:

Vi modtager tæver i løbetid. Men kan vi undgå det, ser vi helst det. Du kan selv gøre noget. Læs nedenfor

 Klorofyl Det er muligt at fjerne lugter "dufter" af løbetid med klorofyl tabletter. Klorofyl tabletter kan købes på Apoteket eller hos Matas. 

 Hvad er klorofyl ? Klorofyl er det stof, som giver planterne deres grønne farve. Stoffet spiller en afgørende rolle i planternes omdannelse af sollys til kemisk energi gennem fotosyntesen. Klorofyl er godkendt som farvestof i fødevarer, og det har E-nummer E 140. Klorofyl udtrækkes af planktonalger med methanol. 

 Hvor mange skal hunden have ? Der skal dog nogle stykker til, man regner med en ca.10 stykker til en hund på ca 20 kg. Giv de 10 piller fordelt over 2-3 gange om dagen. Bemærk at der er delte meninger om hvor vit Klorofyl virker mod lugten ved løbetid. Men ved stor mængde skulle det virke. Det hjælper altså ikke at give en enkelt pille. Jo flere jo bedre, det er vores kunders erfaringer.

Hvornår skal hun så have dem ? Man skal starte med at give pillerne den første dag tæven går i løbetid, eller om muligt et par dage før.  Bemærk! at det sker at hundens afføring bliver grøn når man giver Klorofyl men det er meget normalt.

9. Lopper:

Din hund/kat skal være fri for lopper ved ankomst. Dvs din hund/kat skal være i forebyggende behandling mod lopper/flåter (der må max være 4 uger imellem pipettebehandlingerne og 3 måneder for behandling med loppepillen, ellers virker den ikke) 

 Opdager vi lopper på din hund/kat under opholdet, vil du modtage en mail med en vedhæftet regning på kr.1000,00 for dækning af behandling samt rengøring. Beløbet skal betales ved afhentning.

At hunde/katte på et tidspunkt får lopper er næsten uundgåeligt. Selv indekatte kan få lopper. Risikoen for smitte med lopper er størst om foråret og særligt om efteråret.

Loppens livscyklus

En hunloppe lægger 15-20 æg pr. dag og kan lægge ca. 1000 æg i sit liv. De udklækkede larver er meget lyssky og gemmer sig hurtigt i sprækker, revner, tæpper, m.m., hvor de på kort tid forpupper sig. Hele loppens livscyklus fra æg til loppe kan nås på to uger. Loppen udklækkes, når temperatur og fugtighed er optimal, eller når den kan mærke liv omkring sig.

Smittet med lopper

Den voksne loppe lever i hundens/kattens omgivelser og i dyrets pels, hvor den lever af at suge blod. Det kan være svært at finde lopperne i dyrets pels, for de er hurtige og meget lyssky.

Et tegn på lopper er loppeafføring i pelsen. Brug en tæt kam og placer afføringen på et stykke vådt papir. Hvis det farves rødbrunt (indeholder blod), er det et sikkert tegn på lopper.

Mange hunde/katte er allergiske over for loppens spyt. Allergien kan forårsage skæl, sår og hårfældning samt rødme og irritation. I disse tilfælde bør dyrlægen kontaktes.

Mennesker kan også blive bidt, men lopperne kan ikke leve eller formere sig på mennesker.

Vi samarbejder med Dyrlæge Marianne Ploug Frandsen som fører tilsyn med vores pension 2 gange årligt.

I akut tilfælde benytter vi Ølby dyrehospital eller Haslev dyreklinik